Ricotta-cheesecakes met frambozen


Ricotta-cheesecakes met frambozen
Ingrediƫnten:
100 gr tarwebiscuits
25 gr boter gesmolten
250 gr ricotta
Rasp en sap van ½ citroen
1 eetl. bloem
2 eetl. poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren, losgeklopt
1 eetl. zonnebloemolie
100 gr frambozen
poedersuiker


Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maal de biscuits fijn en roer de gesmolten boter erdoor. Klop de ricotta los met citroenrasp en -sap, bloem, poedersuiker, vanillesuiker en eieren. Zet de papieren vormpjes in de muffinbakvorm en bestrijk de binnenkanten met een kwastje met zonnebloemolie. Verdeel de koekkruimels over de boden en druk aan met de bolle kant van een lepel. Giet het ricotta beslag erin en leg er 3 frambozen op. Bak de cakejes in de oven in 25-30 minuten gaar en goudbruin. neem uit de bakvorm en laat de cakejes geheel afkoelen op een rooster. Zet ze nog circa 1 uur in de koelkast. Bestuif de cakejes voor het serveren licht met poedersuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten