Ricotta-cheesecakes met
frambozen
Ingrediƫnten:
100 gr
tarwebiscuits
25 gr
boter gesmolten
250 gr
ricotta
Rasp en
sap van ½ citroen
1 eetl.
bloem
2 eetl.
poedersuiker
1 zakje
vanillesuiker
3 eieren,
losgeklopt
1 eetl.
zonnebloemolie
100 gr
frambozen
poedersuiker
Bereiden:
Verwarm
de oven voor op 180 graden. Maal de biscuits fijn en roer de gesmolten boter
erdoor. Klop de ricotta los met citroenrasp en -sap, bloem, poedersuiker,
vanillesuiker en eieren. Zet de papieren vormpjes in de muffinbakvorm en
bestrijk de binnenkanten met een kwastje met zonnebloemolie. Verdeel de
koekkruimels over de boden en druk aan met de bolle kant van een lepel. Giet
het ricotta beslag erin en leg er 3 frambozen op. Bak de cakejes in de oven in
25-30 minuten gaar en goudbruin. neem uit de bakvorm en laat de cakejes geheel
afkoelen op een rooster. Zet ze nog circa 1 uur in de koelkast. Bestuif de
cakejes voor het serveren licht met poedersuiker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten