Maaltijdsalade van witlof
en gegrilde lente-ui
Ingrediënten: voor 4 personen
2 bosjes
lente-ui of bosuitjes
3 eetl.
olijfolie
4 kleine
stronkjes witlof
1 groene
appel, schoongeboend
50 gr
pecannoten, grof gehakt
100 gr overjarige
brokkelkaas, geschaafd
50 gr
veldsla
1
ciabattabrood
Circa 6
eetl. notendressing
Bereiden:
Verwijder
het donker groene stuk van de lente-uitjes en snijd de uitjes in lange stukken.
Meng met 2 eetl. olie en wat zout. Gril de stukken lente-ui in een grillpan op
middelhoge stand rondom lichtbruin. Snijd een stukje van de onderkant van de
stronkjes witlof en snijd de bladeren los. Halveer de bladeren eventueel. Snijd
de appel in dunne plakjes. Meng de witlof met de appel, pecannoten, kaas,
veldsla en gegrilde lente-ui. Verwarm de grillpan opnieuw. Snijd de ciabatta in
12 schuine plakken. Bestrijk de sneetjes brood aan beide kanten met de rest van
de olie en gril ze aan beide kanten bruin. Leg het brood per 3 sneetjes in een
stervorm op grote borden. Schep een gedeelte van de notendressing door de
salade en verdeel de salade over het brood op de borden. Maal er wat peper over
en serveer met de rest van de dressing.