Speltpizza met geroosterde pompoen

Speltpizza met geroosterde pompoen
 
Ingrediënten: voor 4 personen
1 rol spelt pizzadeeg
1 hokkaidopompoen                                                                        
2 eetl. olijfolie
1 takje salie blaadjes, fijngehakt
½ theel. gemalen komijn
4 eetl. rode pesto
25 gr rucola
 
 
 
Bereiden:
Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van de deeg. Rol het deeg uit op een bakplaat. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Bak het deeg in de voorverwarmde oven in 7 minuten gaar. Neem het deeg van de bakplaat en laat het op het rooster afkoelen. Halveer de pompoen, schep met een lepel de draden en pitten eruit. Snijd de pompoen met schil in parten van 2-3 cm. Leg ze op de bakplaat en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Bestrooi met de salie. Rooster de pompoen in de voorverwarmde oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Pureer de pompoen, citroensap en de komijn met een staafmixeer. Bestrijk de pizzabodem met de pompoenpuree. Verdeel de pesto over de pizza. Bestrooi met de rucola en schenk naar wens nog wat extra olijfolie over de pizza.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten