Maaltijdsalade van witlof en gegrilde lente-ui


Maaltijdsalade van witlof en gegrilde lente-ui

Ingrediënten: voor 4 personen
2 bosjes lente-ui of bosuitjes
3 eetl. olijfolie
4 kleine stronkjes witlof
1 groene appel, schoongeboend
50 gr pecannoten, grof gehakt
100 gr overjarige brokkelkaas, geschaafd
50 gr veldsla
1 ciabattabrood
Circa 6 eetl. notendressing

Bereiden:
Verwijder het donker groene stuk van de lente-uitjes en snijd de uitjes in lange stukken. Meng met 2 eetl. olie en wat zout. Gril de stukken lente-ui in een grillpan op middelhoge stand rondom lichtbruin. Snijd een stukje van de onderkant van de stronkjes witlof en snijd de bladeren los. Halveer de bladeren eventueel. Snijd de appel in dunne plakjes. Meng de witlof met de appel, pecannoten, kaas, veldsla en gegrilde lente-ui. Verwarm de grillpan opnieuw. Snijd de ciabatta in 12 schuine plakken. Bestrijk de sneetjes brood aan beide kanten met de rest van de olie en gril ze aan beide kanten bruin. Leg het brood per 3 sneetjes in een stervorm op grote borden. Schep een gedeelte van de notendressing door de salade en verdeel de salade over het brood op de borden. Maal er wat peper over en serveer met de rest van de dressing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten