Zoete-aardappelburger met
frisse yoghurtsaus
Ingrediënten: 4 stuks
800 gr
zoete aardappels, geschild
4 eieren
4-5 eetl.
bloem
2
sjalotjes, gesnipperd
Handje
munt, grof gehakt
1 theel.
komijnpoeder
1 theel.
kerriepoeder
1 theel.
korianderpoeder
3 eetl.
zonnebloemolie
300 gr
Griekse yoghurt
1 teentje
knoflook, geperst
2 eetl.
olijfolie
4 witte
bolletjes
200 gr
botersla
1 komkommer,
in linten
Bereiden:
Rasp de
zoete aardappels grof. Meng met de eieren, bloem, sjalot, helft van de munt en
komijn-, kerrie- en korianderpoeder. Breng op smaak met peper en zout. Vorm er
met vochtige handen 4 burgers van en leg ze circa 15 minuten in de diepvries.
Verhit de olie en bak hierin de burgers op middelhoge stand in circa 15 minuten
goudbruin. Meng intussen de yoghurt met de knoflook, olijfolie en overige munt
en breng op smaak met een snuf zout. Serveer de burgers op een broodje met de
sla, komkommer en yoghurtsaus.