Ingrediënten:
3 eetl. olijfolie
2 eetl. honing
1 theel. gemalen kaneel
500 gr muskaatpompoen, in partjes
6 plakjes bladerdeeg
1 ei
50 gr hazelnoten, grofgehakt
8 bollen slagroomijs
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de olie in een koekenpan.
Voeg de honing en kaneel toe. Laat op laag vuur smelten tot goudbruine karamel.
Verdeel de karamel over de bodem van de taartvorm. Leg de pompoen in de
karamel. Leg de deeg in plakjes op elkaar en rol het deeg uit en leg over de
pompoen. Stop het deeg tussen de pompoen en rand van de taart goed in. Prik met
een vork gaatjes in het deeg en bestrijk dun met het losgeklopte ei. Bak de
taart in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten goudbruin. Rooster de
hazelnoten in een droge koekenpan goudbruine en schud ze op een bord. Haal de
taart uit de oven en ga met een mes langs de taartrand. Leg een brod op de vorm
en keer samen om. Bestrooi met hazelnoten. Snijd in 8 punten en serveer met
ijs.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten