Ingrediënten:
100 gr roomboter
100 ml honing
1 theel. vanillearoma
200 gr dadels zonder pit
3 eieren
1 bakje ricotta
175 gr bloem
25 gr cacaopoeder
10 gr bakpoeder
100 gr smeltchocolade puur
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop met de mixer de boter
met de honing en vanillearoma romig. Maal de helft van de dadels fijn en klop
door het botermengsel. Klop er een voor een de eieren door. Voeg de ricotta toe
en klop glad. Meng de bloem met de cacaopoeder en het bakpoeder en voeg in 3
porties toe aan het beslag. Klop opnieuw tot een glad beslag. Schep het beslag
in de vorm. Bak de cake in de voorverwarmde oven in 40-45 minuten bruin en
gaar. Laat de cake op een rooster afkoelen. Smelt in de tussentijd de
chocolade. Halveer de dadels in de lengte. Laat de gesmolten chocolade van een
vork vallen boven de chocoladecake en beweeg heen en weer zodat er strepen
ontstaan. Druk de dadels met het snijvlak in de chocolade. Verdeel er eventueel
nog wat gesmolten chocolade over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten