Marsepein-yoghurt-crème op aardbeiencarpaccio
3 blaadjes gelatine
100 gr marsepein
75 ml melk
200 gr yoghurt
20 gr poedersuiker
125 gr slagroom
500 gr aardbeien
1 pakje vanillesuiker
2-3 eetl. aardbeiensiroop
3 eetl. amandelschaafsel
Bereiden:
De gelatineblaadjes in koud water laten opwekken. Marsepein
met de melk glad pureren. Dit mengsel mengen met de yoghurt en poedersuiker. De
gelatine licht uitknijpen en laten oplossen door een beetje warm te maken. 1
eetl. van het marsepeinmengsel onder de gelatine mengen en dan dit mengsel
onder de rest van het marsepeinmengsel mengen. Koud zetten tot het een beetje
stijf wordt. De slagroom stijf slagen en onder de marsepeincrème mengen. Dit in
de vormpjes geven en minstens 3 uur koud zetten. Voor het serveren de aardbeien
schoon maken en in dunne plakjes snijden en samen met de vanillesuiker en
aardbeiensiroop mengen. Het amandelschaafsel goudbruin bakken en koud laten
worden. De aardbeien rond de crème leggen en bestrooien met het schaafsel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten