Chickenburger met
parmacrisp
Ingrediënten: voor 4 personen
1 eetl.
kipkruiden2 bosuitjes, fijngehakt
1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes
1 eetl. olijfolie
4 plakken parmaham
4 eetl. mayonaise
2 eetl. zure room
2 takjes peterselie, fijn gehakt
1 theel. balsamicoazijn
1 grannysmithappel
½ winterwortel
1 eetl. olijfolie
Sap van ½ citroen
4 bruine bollen
1 handje veldsla
Bereiden:
Maal het
kipfilet, kipkruiden, bosuitjes, bleekselderij, zout en peper in een
keukenmachine tot een fijn gehakt. Verdeel het mengsel in 4 porties en vorm er
burgers van. Laat afgedekt circa 30 minuten opstijven in de koelkast. Klop intussen
de mayonaise, zure room, peterselie, balsamicoazijn door elkaar en breng op
smaak met peper. Rasp de appel en wortel grof en schep door elkaar. Breng op
smaak met 1 eetl. olijfolie, het citroensap, zout en peper. Verhit 1 eetl.
olijfolie en bak hierin de parmaham aan beide kanten krokant. Neem uit de pan
en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de burgers in het bakvet of op de
barbecue. Gril om en om in circa 4 minuten per kant gaar. Snijd de broodjes
open beleg ze met sla en een schep wortelsalade. Verdeel hierover een
hamburger, schep saus en een stuk parmacrisp. Dek af met het broodkapje, steek
er een prikker in en klaar!