Citroen-meringuetaart

Citroen-meringuetaart





Ingrediënten:
1 x basisrecept meringue
200 gr bloem, gezeefd + extra om uit te rollen
15 gr maïzena
100 gr (witte) basterdsuiker
125 gr boter, in blokjes
4 eieren
125 ml kookroom
75 gr kristalsuiker
Rasp en sap van 1 citroen




Bereiden:
Meng de bloem, maïzena en basterdsuiker met een snuifje zout. Kneed er de boter en 1 ei door tot een egaal deeg. Laat de deeg afgedekt 30 min rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap en bekleed de taartvorm ermee. Leg een stuk bakpapier op het deeg. Verdeel de blindbakvulling erover en vak circa 8 minuten in de oven. Laat afkoelen. Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling. Zet de oven op 120 graden. Klop de rest van de eieren met de kookroom en kristalsuiker tot een glad mengsel. Roer citroenrasp en –sap erdoor. Giet dit mengsel op het deeg in de vorm en bak circa 30 minuten in de oven tot het gestold is. Laat afkoelen. Spuit de meringue met een spuitzak over de taart. Kleur deze niet te dicht onder een hete ovengrill of met een brander.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten