Ingrediënten:
1 x
basisrecept meringue
200 gr
bloem, gezeefd + extra om uit te rollen
15 gr
maïzena
100 gr
(witte) basterdsuiker
125 gr
boter, in blokjes
4 eieren
125 ml
kookroom
75 gr
kristalsuiker
Rasp en
sap van 1 citroen
Bereiden:
Meng de
bloem, maïzena en basterdsuiker met een snuifje zout. Kneed er de boter en 1 ei
door tot een egaal deeg. Laat de deeg afgedekt 30 min rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg op een met bloem bestoven
werkvlak uit tot een lap en bekleed de taartvorm ermee. Leg een stuk bakpapier
op het deeg. Verdeel de blindbakvulling erover en vak circa 8 minuten in de
oven. Laat afkoelen. Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling. Zet de
oven op 120 graden. Klop de rest van de eieren met de kookroom en kristalsuiker
tot een glad mengsel. Roer citroenrasp en –sap erdoor. Giet dit mengsel op het
deeg in de vorm en bak circa 30 minuten in de oven tot het gestold is. Laat
afkoelen. Spuit de meringue met een spuitzak over de taart. Kleur deze niet te
dicht onder een hete ovengrill of met een brander.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten