Ingrediƫnten:
4
blaadjes gelatine
100 gr
frambozen + extra om te garneren
75 gr
basterdsuiker
100 gr
bosbessen of bramen + extra om te garneren
400 ml
slagroom
2 takjes
munt
2 theel
poedersuiker
Bereiden:
Laat de
gelatine weken in ruim water. Pureer 100 gram frambozen met de helft van de
suiker. Pureer 100 gram bosbessen met de rest van de suiker. Verwarm beide
vruchtenpurees apart op een lage stand. Knijp de gelatine uit. Roer de helft
door de frambozenpuree en de andere helft door de bosbessenpuree. Klop van de
warmtebron af stevig door tot de gelatine zich goed heeft verdeeld. Giet de
vruchtenpurees in 2 aparte kommen en laat al roerend afkoelen en lobbig worden.
Klop de slagroom stijf. Verdeel over de 2 kommen en spatel langzaam door de
vruchtenpurees. Verdeel de mousse in laagjes over de glazen en laat in circa 1
uur opstijven in de koelkast. Garneer voor het serveren met wat verse
bosvruchten en muntblaadjes. Bestrooi met poedersuiker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten