Chickenburger met parmacrisp


Chickenburger met parmacrisp



Ingrediƫnten: voor 4 personen
600 gr kipfilet, in kleine blokjes
1 eetl. kipkruiden
2 bosuitjes, fijngehakt
1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes
1 eetl. olijfolie
4 plakken parmaham
4 eetl. mayonaise
2 eetl. zure room
2 takjes peterselie, fijn gehakt
1 theel. balsamicoazijn
1 grannysmithappel
½ winterwortel
1 eetl. olijfolie
Sap van ½ citroen
4 bruine bollen
1 handje veldsla

Bereiden:
Maal het kipfilet, kipkruiden, bosuitjes, bleekselderij, zout en peper in een keukenmachine tot een fijn gehakt. Verdeel het mengsel in 4 porties en vorm er burgers van. Laat afgedekt circa 30 minuten opstijven in de koelkast. Klop intussen de mayonaise, zure room, peterselie, balsamicoazijn door elkaar en breng op smaak met peper. Rasp de appel en wortel grof en schep door elkaar. Breng op smaak met 1 eetl. olijfolie, het citroensap, zout en peper. Verhit 1 eetl. olijfolie en bak hierin de parmaham aan beide kanten krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de burgers in het bakvet of op de barbecue. Gril om en om in circa 4 minuten per kant gaar. Snijd de broodjes open beleg ze met sla en een schep wortelsalade. Verdeel hierover een hamburger, schep saus en een stuk parmacrisp. Dek af met het broodkapje, steek er een prikker in en klaar!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten