Eton mess


http://d3lp4xedbqa8a5.cloudfront.net/s3/digital-cougar-assets/GourmetTraveller/2013/05/08/5464/0212GT-classic-eton-mess-628.jpgEton mess




Ingrediƫnten:
1 x basisrecept meringue
500 gr zomerfruit
2 eetl honing
400 ml slagroom
2 eetl witte basterdsuiker of poedersuiker
100 gr frambozen
150 gr pure chocolade, grof geraspt of gehakt
50 gr gehakte pistachenoten



Bereiding:

Maak meringueplakken van het basisrecept meringue. Leg enkele aardbeien en frambozen apart voor garnering. Verwarm en kook de rest van het gemengde zomerfruit met de honing en een klein scheutje water zachtjes 4-5 minuten. Pureer en laat afkoelen. Klop de slagroom met de basterdsuiker lobbig. Leg de schuimpjes of de kleine stukken gebroken meringue in een schaal of 4 eenpersoons schaaltjes. Schep de slagroom erop en verdeel aardbeien en frambozen erover. Giet de vruchtensaus erover. Garneer met de chocolade en noten.

2 opmerkingen: