Chocolade stapeltaart met bessen en bramen


Chocolade stapeltaart met bessen en bramen



Ingrediënten:

2  x basisrecept meringue
1,5 eetl cacaopoeder
+ extra voor te bestuiven
300 gr bosvruchten
1 eetl honing
500 ml slagroom
2 eetl witte basterdsuiker of poedersuiker
250 gr pure chocolade, in stukjes
150 ml kookroom
100 gr bramen
100 gr blauwe bessen


Bereiden:

Verwarm de oven voor op 100 graden. Spatel 1,5 eetl cacaopoeder door de meringue. Teken 3 cirkels van circa 25 cm op het bakpapier. Strijk de meringue uit over de cirkels tot 3 platte schijven van circa 2,5 cm dik. Bestrooi ze met cacaopoeder. Bak ze circa 1 uur in de oven tot ze droog zijn en goed loslaten van het bakpapier. Verwarm de bosvruchten met honing en een klein scheutje water. Kook zachtjes 4-5 minuten, pureer en laat afkoelen. Klop de slagroom met de basterdsuiker lobbig. Smelt de chocolade in de magnetron. Meng de kookroom erdoor tot een crème. Leg 1 meringueplak op een schal. Bestrijk met de helft van de chocolade crème. Verdeel daarover de helft van de bramen en bessen, de slagroom en bosvruchtenpuree. Leg de tweede meringueplak erop en herhaal dit dek af met de derde meringueplak. Garneer met de rest van de bramen en bessen en bestrooi met een vleugje cacaopoeder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten