Chocolade stapeltaart met bessen en bramen
2 x basisrecept meringue
1,5 eetl
cacaopoeder
+ extra voor te bestuiven
300 gr
bosvruchten
1 eetl
honing
500 ml
slagroom
2 eetl
witte basterdsuiker of poedersuiker
250 gr
pure chocolade, in stukjes
150 ml
kookroom
100 gr
blauwe bessen
Bereiden:
Verwarm
de oven voor op 100 graden. Spatel 1,5 eetl cacaopoeder door de meringue. Teken
3 cirkels van circa 25 cm op het bakpapier. Strijk de meringue uit over de
cirkels tot 3 platte schijven van circa 2,5 cm dik. Bestrooi ze met
cacaopoeder. Bak ze circa 1 uur in de oven tot ze droog zijn en goed loslaten
van het bakpapier. Verwarm de bosvruchten met honing en een klein scheutje
water. Kook zachtjes 4-5 minuten, pureer en laat afkoelen. Klop de slagroom met
de basterdsuiker lobbig. Smelt de chocolade in de magnetron. Meng de kookroom
erdoor tot een crème. Leg 1 meringueplak op een schal. Bestrijk met de helft
van de chocolade crème. Verdeel daarover de helft van de bramen en bessen, de
slagroom en bosvruchtenpuree. Leg de tweede meringueplak erop en herhaal dit
dek af met de derde meringueplak. Garneer met de rest van de bramen en bessen
en bestrooi met een vleugje cacaopoeder.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten