Ingrediƫnten: voor 4 personen
2 eetl.
zonnebloemolie1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, 2 geperst en 1 gehalveerd
½ theel. kaneelpoeder
½ theel. chilipoeder
1 kg zoete aardappels, geschild en in stukken
1 liter groentebouillon
1 stokbrood, in plakjes
4 eetl. yoghurt
Bereiden:
Verwarm
de grill op de hoogste stand. Verhit de olie in een pan en fruit hierin kort de
ui en geperste knoflook. Voeg de kaneel- en chilipoeder en zoete aardappels toe
en schenk de groentebouillon erbij. Kook circa 15 minuten totdat de aardappels
zacht zijn. Bestrijk ondertussen de plakjes stokbrood met de gehalveerde
knoflook en gril deze knapperig in de oven. Pureer de soep met een staafmixer,
breng op smaak met zout en peper en serveer met de yoghurt en de knoflooktoast.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten