Basisrecept meringue


http://www.taste.com.au/images/recipes/agt/2002/07/12590_l.jpgBasisrecept meringue

 
Ingrediënten:
2 eetl citroensap
4 eiwitten
125 gr fijne kristalsuiker
125 gr poedersuiker
10 gr maïzena






Bereiding:

Zorg ervoor dat de kom en de garde brandschoon en vetvrij zijn en maak ze extra schoon met citroensap. Splits de eieren voorzichtig zodat geen eidooier bij het eiwit komt. Klop de eiwitten een beetje luchtig met een snufje zout met een garde of mixer. Voeg dan al kloppend de suiker toe. De suiker vormt een laagje suikersiroop om de luchtbellen waardoor het schuim stevig wordt. Klop verder 4-6 minuten tot het schuim stevige pieken vormt. Spatel daarna de poedersuiker en maïzena door het mengsel heen.



100 graden , 30-35 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten