Sinaasappelcake met amandelen


Sinaasappelcake met amandelen


Ingrediënten:
2 sinaasappels
6 eieren
200 gr suiker
1 eetl. honing
250 gr gemalen amandelen
1 theel. bakpoeder
4 cl zoete witte wijn
4 eetl. crème fraiche
 
Bereiden:
De sinaasappels met water aan de kook brengen. In de tussentijd 3 x het water verversen en een half uur door laten koken tot ze zacht zijn. Laat ze goed afkoelen. Verwarm de oven op 180 graden voor. De sinaasappels in stukjes snijden en eventueel de kern eruit halen. Deze samen met de eieren en suiker in de mixer pureren. De gemalen amandelen en bakpoeder er onder mengen. Dit mengsel in een ingevette vorm geven en circa 45 minuten gaar bakken in de oven. Laat de cake hierna goed afkoelen. De crème fraiche met de zoete witte wijn en poedersuiker mengen. Voor het serveren de cake met het crème fraiche mengsel bestrijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten