Zoete-aardappelburger met frisse yoghurtsaus


Zoete-aardappelburger met frisse yoghurtsaus


Ingrediënten: 4 stuks
800 gr zoete aardappels, geschild
4 eieren
4-5 eetl. bloem
2 sjalotjes, gesnipperd
Handje munt, grof gehakt
1 theel. komijnpoeder
1 theel. kerriepoeder
1 theel. korianderpoeder
3 eetl. zonnebloemolie
300 gr Griekse yoghurt
1 teentje knoflook, geperst
2 eetl. olijfolie
4 witte bolletjes
200 gr botersla
1 komkommer, in linten
 
Bereiden:
Rasp de zoete aardappels grof. Meng met de eieren, bloem, sjalot, helft van de munt en komijn-, kerrie- en korianderpoeder. Breng op smaak met peper en zout. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van en leg ze circa 15 minuten in de diepvries. Verhit de olie en bak hierin de burgers op middelhoge stand in circa 15 minuten goudbruin. Meng intussen de yoghurt met de knoflook, olijfolie en overige munt en breng op smaak met een snuf zout. Serveer de burgers op een broodje met de sla, komkommer en yoghurtsaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten