Witvis met wortel-preirösti

Witvis met wortel-preirösti



Ingrediënten: voor 4 personen
6 eetl. olijfolie
2 winterwortels, grof geraspt
2 preien, in smalle ringen
2 vastkokende aardappels, grof geraspt
400 gr kabeljauwfilets
25 gr boter
Halve citroen, uitgeperst en schil geraspt
Halve citroen, in partjes
2 eetl. peterselie, grof gehakt
 
Bereiden:
Verhit 3 eetl. olijfolie en roerbak hierin op middelhoge stand de winterwortel, prei en de aardappel met zout en peper 10-12 minuten. Dep de vis droog en strooi er zout en peper over. Verhit de rest van de olie en bak hierin de vis 3 minuten per kant. Schep de vis uit de pan en houd even warm. Voeg de boter bij de olie. Voeg het citroensap en citroenrasp met de peterselie toe. Serveer de vis met de citroenjus bij de rösti en leg de citroenparten erbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten