Griekse gehaktballetjes


Griekse gehaktballetjes



Ingrediënten: voor 4 personen
300 gr gemengd gehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
3 eetl. paneermeel
1 ei
3 theel. gedroogde oregano
2 eetl. olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 groene paprika, in reepjes
1 pak gezeefde tomaten (500gr)
½ theel. gemalen kaneel
1 pak couscous (275gr)
 
Bereiden:
Meng het gehakt met de helft van de knoflook, het paneermeel, ei, 2 theel. oregano en peper naar maak. Rol er met vochtige handen 12 balletjes van. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de gehaktballetjes in 3 minuten rondom bruin aan. Schep ze uit de pan. Fruit in het bakvet de ui en de rest van de knoflook 1 minuut. Voeg de paprika toe en bak nog 2 minuten. Bestrooi met de kaneel. Schenk de gezeefde tomaten in de pan en breng tegen de kook aan. Draai het vuur laag, voeg de gehaktballetjes toe aan de tomatensaus en stoof de balletjes in 15 minuten gaar. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de couscous met de gehaktballetjes en tomatensaus op 4 borden. Bestrooi met de rest van de oregano.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten