Herfstsalade met geroosterde pompoen en shiitake


Herfstsalade met geroosterde pompoen en shiitake

Ingrediënten: voor 4 personen
2 eetl. olijfolie
¼ pompoen, in plakken
1 theel. gedroogde oregano
200 gr shiitakes, in plakjes
1 rauwe biet, geschild
1 krop eikenbladsla
½ doosje tuinkers
Voor de dressing:
1 theel. honing
1 eetl. witte wijnazijn
1 eetl. notenolie
1-2 eetl. olijfolie

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bestrijk een bakplaat met olie en leg de plakken pompoen erop. Bestrijk de pompoen ook met olie en bestrooi met zout, peper en oregano. Rooster de pompoen hoog in de oven in circa 20 minuten gaar. Klop intussen de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met peper en zout. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de shiitakes kort en op een hoge stand bruin. Schaaf de biet in flinterdunne plakjes. Meng in grote kom de sla met de biet en dressing. Verdeel de sla over 4 grote borden en leg de gegrilde pompoen en shiitakes op, knip de tuinkers erboven en serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten