Zalmburger

Zalmburger

Ingrediënten: voor 4 personen
1 blik rode zalm of roze zalm
1 theel. gedroogde peterselie
2 eidooiers
3-4 eetl. bloem
1 eel. Olijfolie
8 takjes dille, de helft fijngehakt
2 eetl. (yoghurt)mayonaise
4 hamburgerbroodjes/ kaiser sesam
4 blaadjes fijne blad sla
¼ komkommer, in plakjes
1 eetl. kappertjes
 
Bereiden:
Laat de zalm uitlekken en verwijder de graten en velletjes. Meng de zalm met de peterselie, eidooiers en bloem tot een stevig mengsel. Vorm er daarna 4 balletjes van en druk deze plat. Bak de burgers in de olijfolie in circa 2 minuten per kant goudbruin. Meng de gehakte dille door de mayonaise. Verdeel de sla over de broodjes en leg de zalmburgers erop. Verdeel de komkommerplakjes erover en garneer met de dillemayonaise, kappertjes en takje dille.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten