Carrot cake

Carrot cake

Ingrediƫnten:
125 gr zachte boter
150 gr lichtbruine basterdsuiker
1 theel. Kaneelpoeder
+ extra om te bestuiven
3 eieren
Rasp en sap van ½ sinaasappel
225 gr zelfrijzend bakmeel
150 gr wortel
100 gr geroosterde walnoten
+ extra om te garneren
100 gr mascarpone
100 gr poedersuiker
1 zakje vanillesuiker

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat 75 gram boter smelten, maar niet heet worden. Giet de boter in een kom en klop met een mixer de suiker, kaneel en een snuf zout erdoor. Klop een voor een de eieren erdoor tot een lichtbruin, schuimig mengsel. Boeg sinaasappelrasp en -sap toe en klop in gedeeltes het bakmeel erdoor. Blijf een paar minuten kloppen tot een luchtige beslag. Spatel de wortel met 50 gram walnoten erdoor en klop op de laagste stand gelijkmatig door. Verdeel het beslag over de springvormen en bak in de oven in 30-40 minuten gaar. Laat de cakes afkoelen en verwijder de rand van de springvorm. Laat verder afkoelen op een rooster. Klop intussen voor de frosting 50 gram boter, mascarpone, poeder- en vanillesuiker met een mixer glad en romig. Bestrijk 1 cake met 1/3 van de frosting en zet de andere cake erbovenop. Bestrijk de bovenkant van de cake met de rest van de frosting. Zet de cake nog circa 1 uur in de koelkast zodat de frosting op kan stijven. Verdeel voor het serveren wat walnoten erover en bestuif met kaneelpoeder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten