Ingrediƫnten:
150 gr lichtbruine basterdsuiker
1 theel. Kaneelpoeder
+ extra om te bestuiven
3 eieren
Rasp en sap van ½ sinaasappel
225 gr zelfrijzend bakmeel
150 gr wortel
100 gr geroosterde walnoten
+ extra om te garneren
100 gr mascarpone
100 gr poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat 75
gram boter smelten, maar niet heet worden. Giet de boter in een kom en klop met
een mixer de suiker, kaneel en een snuf zout erdoor. Klop een voor een de
eieren erdoor tot een lichtbruin, schuimig mengsel. Boeg sinaasappelrasp en
-sap toe en klop in gedeeltes het bakmeel erdoor. Blijf een paar minuten
kloppen tot een luchtige beslag. Spatel de wortel met 50 gram walnoten erdoor
en klop op de laagste stand gelijkmatig door. Verdeel het beslag over de
springvormen en bak in de oven in 30-40 minuten gaar. Laat de cakes afkoelen en
verwijder de rand van de springvorm. Laat verder afkoelen op een rooster. Klop
intussen voor de frosting 50 gram boter, mascarpone, poeder- en vanillesuiker
met een mixer glad en romig. Bestrijk 1 cake met 1/3 van de frosting en zet de
andere cake erbovenop. Bestrijk de bovenkant van de cake met de rest van de
frosting. Zet de cake nog circa 1 uur in de koelkast zodat de frosting op kan
stijven. Verdeel voor het serveren wat walnoten erover en bestuif met
kaneelpoeder.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten