Pastasalade met courgette,
feta en meloen
Ingrediƫnten: voor 4 personen
400 gr pasta
100 ml olijfolie
1 courgette, in plakjes
100 gr pancetta of ontbijtspek, in plakjes
½ bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
150 gr feta, in blokjes
½ galiameloen, in blokjes
50 gr rucola of spinazie
2 eetl. citroensap
1 eetl. pesto
400 gr pasta
100 ml olijfolie
1 courgette, in plakjes
100 gr pancetta of ontbijtspek, in plakjes
½ bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
150 gr feta, in blokjes
½ galiameloen, in blokjes
50 gr rucola of spinazie
2 eetl. citroensap
1 eetl. pesto
Bereiden:
Kook de
pasta beetgaar, giet af, roer er 2 eetl. olijfolie doorheen en laat afkoelen.
Schep de plakjes courgette door 2 eetl. olie. Verhit een grillpan. Rooster
hierin de courgette aan beide kanten 1-2 minuten en zet apart. Rooster het spek
in de nog hete grillpan krokant en leg op keukenpapier. Meng de afgekoelde
pasta met de courgette, tomaatjes, feta, meloen en rucola of spinazie. Meng de
rest van de olie met het citroensap, de pesto, zout en peper. Schep deze
dressing door de pastasalade. Verkruimel het spek en strooi deze voor het
serveren over de salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten