Cookie plum crumble cake
Ingrediƫnten:
250 gr
zachte boter 250 gr witte basterdsuiker
1 vanillestokje, merg eruit
Rasp van ½ citroen
5 eieren
250 gr zelfrijzend bakmeel
Bloem om te bestuiven
500 gr pruimen, gewassen en gehalveerd
100 gr bitterkoekjes, verkruimeld
poedersuiker
Bereiden:
Verwarm
de oven voor op 160 graden. Klop met een mixer de boter met de basterdsuiker in
een paar minuten glad en romig. Voeg het vanillemerg de citroenrasp en een snuf
zout toe. Klop de eieren een voor een er door. Voeg het bakmeel in gedeeltes
toe en klop het beslag in een paar minuten luchtig. Bestuif de vorm met bloem
en giet het beslag erin. Schud met de vorm zodat het beslag goed wordt
verdeeld. Leg de pruimen met de snijkant naar boven op het beslag. Bevochtig de
bitterkoekjes met water en bestrooi de pruimen ermee. Bak de cake in het midden
van de oven in circa 50 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen tot lauwwarm
en snijd in stukken. Bestuif met poedersuiker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten