Gazpacho van gegrilde
tomaat met knapperige kappertjes
Ingrediƫnten: voor 4 personen
500 gr
tomaten 2 teentjes knoflook, fijngehakt
3 eetl. olijfolie
½ komkommer
150 ml groentebouillon
1 eetl. balsamicoazijn
Zonnebloemolie
2 eetl. kappertjes
Bereiden:
Halveer
de tomaten. Gril de tomaten met de opengesneden kant naar beneden tot er
grillstrepen ontstaan. Draai de tomaten om en grill nog circa 4-5 minuten tot
ze zacht zijn. Mix de gegrilde tomaten, knoflook, olijfolie, komkommer en de
groentebouillon in een blender tot een
gladde soep. Breng op smaak met zout en peper en laat minimaal 2 uur koelen in
de koelkast. Verhit vlak voor het serveren een laagje zonnebloemolie in een
koekenpan. Dep de kappertjes droog en frituur ze in de zonnebloemolie tot ze
opengaan en lichtbruin worden. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op wat
keukenpapier. Serveer de gazpacho in glaasjes en verdeel de knapperige
kappertjes erover. Serveer met een achtergehouden gegrilde tomaatje erbij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten