Gazpacho van gegrilde tomaat met knapperige kappertjes


Gazpacho van gegrilde tomaat met knapperige kappertjes

 

Ingrediƫnten: voor 4 personen
500 gr tomaten
2 teentjes knoflook, fijngehakt
3 eetl. olijfolie
½ komkommer
150 ml groentebouillon
1 eetl. balsamicoazijn
Zonnebloemolie
2 eetl. kappertjes



Bereiden:
Halveer de tomaten. Gril de tomaten met de opengesneden kant naar beneden tot er grillstrepen ontstaan. Draai de tomaten om en grill nog circa 4-5 minuten tot ze zacht zijn. Mix de gegrilde tomaten, knoflook, olijfolie, komkommer en de groentebouillon  in een blender tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper en laat minimaal 2 uur koelen in de koelkast. Verhit vlak voor het serveren een laagje zonnebloemolie in een koekenpan. Dep de kappertjes droog en frituur ze in de zonnebloemolie tot ze opengaan en lichtbruin worden. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op wat keukenpapier. Serveer de gazpacho in glaasjes en verdeel de knapperige kappertjes erover. Serveer met een achtergehouden gegrilde tomaatje erbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten