Ingrediƫnten: voor 15 koekjes
115 gr
boter
75 gr
witte basterdsuiker + extra
om te
bestuiven
75 gr
bruine basterdsuiker
1 ei
125 gr
pindakaas met stukjes
150 gr
zelfrijzend bakmeel
Bereiden:
Roer 115
gram boter met 75 gram witte en 75 gram lichtbruine basterdsuiker met een mixer
romig en glad. Klop er 1 ei door tot deze geheel is opgenomen. Voeg 125 gram
pindakaas met stukjes pinda toe en mix goed door. Voeg beetje bij beetje 150
gram zelfrijzend bakmeel en een snuf zout toe tot een kleverig deeg ontstaat.
Dek de deeg af en laat minimaal 2 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven op
180 graden. Strooi een laagje witte basterdsuiker op een bord en rol steeds een
balletje deeg erdoor. Leg met wat tussenruimte op een bakplaat en druk wat
platter met een vork. Bak de koekjes in de oven in circa 10 minuten lichtbruin.
Laat afkoelen en iets harder worden. Bestuif met poedersuiker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten