Peanut butter cookies

Peanut butter cookies

Ingrediƫnten: voor 15 koekjes
115 gr boter
75 gr witte basterdsuiker + extra
om te bestuiven
75 gr bruine basterdsuiker
1 ei
125 gr pindakaas met stukjes
150 gr zelfrijzend bakmeel



Bereiden:
Roer 115 gram boter met 75 gram witte en 75 gram lichtbruine basterdsuiker met een mixer romig en glad. Klop er 1 ei door tot deze geheel is opgenomen. Voeg 125 gram pindakaas met stukjes pinda toe en mix goed door. Voeg beetje bij beetje 150 gram zelfrijzend bakmeel en een snuf zout toe tot een kleverig deeg ontstaat. Dek de deeg af en laat minimaal 2 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven op 180 graden. Strooi een laagje witte basterdsuiker op een bord en rol steeds een balletje deeg erdoor. Leg met wat tussenruimte op een bakplaat en druk wat platter met een vork. Bak de koekjes in de oven in circa 10 minuten lichtbruin. Laat afkoelen en iets harder worden. Bestuif met poedersuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten