Charlotte van aardbeienmousse


Charlotte van aardbeienmousse





Ingrediƫnten:
8 blaadjes gelatine
1 pak lange vingers
240 gr aardbeien
100 gr + 1 eetl witte basterdsuiker
1 eetl citroensap
100 ml Griekse yoghurt
200 ml slagroom
2 eiwitten
20 gr geroosterd amandelschaafsel



Bereiden:
Laat de gelatine in koud water weken. Snijd een stukje van de lange vingers af en zet ze rechtop tegen de rand van een springvorm, met de gesuikerde kant naar buiten. Houd een paar mooie aardbeien apart en pureer de rest met 100 gr basterdsuiker. Knijp de gelatine uit en verwarm het citroensap tot de gelatine helemaal is opgelost. Giet bij de aardbeienpuree en klop alles stevig door elkaar. Klop de yoghurt er gelijkmatig doorheen. Klop de slagroom stijf. Klop in een andere, brandschone kom de eiwitten stijf met de rest van de suiker. Schep de slagroom voorzichtig door het aardbeienmengsel en spatel vervolg het eiwitschuim erdoor. Giet voorzichtig in de vorm. Dek de Charlotte af met folie en laat circa 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer de Charlotte met de rest van de aardbeien en het amandelschaafsel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten