Charlotte van aardbeienmousse
Ingrediƫnten:
8
blaadjes gelatine1 pak lange vingers
240 gr aardbeien
100 gr + 1 eetl witte basterdsuiker
1 eetl citroensap
100 ml Griekse yoghurt
200 ml slagroom
2 eiwitten
20 gr geroosterd amandelschaafsel
Bereiden:
Laat de
gelatine in koud water weken. Snijd een stukje van de lange vingers af en zet
ze rechtop tegen de rand van een springvorm, met de gesuikerde kant naar
buiten. Houd een paar mooie aardbeien apart en pureer de rest met 100 gr
basterdsuiker. Knijp de gelatine uit en verwarm het citroensap tot de gelatine
helemaal is opgelost. Giet bij de aardbeienpuree en klop alles stevig door
elkaar. Klop de yoghurt er gelijkmatig doorheen. Klop de slagroom stijf. Klop
in een andere, brandschone kom de eiwitten stijf met de rest van de suiker.
Schep de slagroom voorzichtig door het aardbeienmengsel en spatel vervolg het
eiwitschuim erdoor. Giet voorzichtig in de vorm. Dek de Charlotte af met folie
en laat circa 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer de Charlotte met de rest
van de aardbeien en het amandelschaafsel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten