Witte chocolademousse met cranberry en peer

Witte chocolademousse met cranberry en peer


Ingrediënten: voor 4 personen
250 gr cranberry’s
Sap van 1 sinaasappel
1 theel. geraspte gemberwortel
½ theel. kaneelpoeder
2 handperen, in blokjes
100 gr witte basterdsuiker
200 ml kookroom
250 gr witte chocolade, in stukjes
200 ml slagroom, stijfgeklopt
 
Bereiden:
Kook 2 eetl. cranberry’s circa 5 minuten in een klein beetje water. Giet af en bewaar om te garneren. Verwarm het sinaasappelsap met de overige cranberry’s, gember, kaneel, peer en ¾ van de witte basterdsuiker. Kook 5-7 minuten op een lage stand en laat afkoelen. Verwarm de kookroom en smelt hierin de chocolade. Laat afkoelen. Verdeel het cranberry-peermengsel over de glazen. Schep de rest van de basterdsuiker door de apart gehouden cranberry’s. Spatel de geklopte slagroom door de chocoladeroom en verveel over het cranberry-peermengsel in de glazen. Zet minimaal 2 uur in de koelkast. Garneer met de gesuikerde cranberry’s.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten