Brood- en boterpudding van kerststol met crème anglaise


Brood- en boterpudding van kerststol met crème anglaise

Ingrediënten: voor 8 personen
1 kg kerststol
120 gr roomboter
4 eieren
100 gr rozijnen
400 ml halfvolle melk
100 ml room
5 eetl. poedersuiker
40 gr kristalsuiker
3 theel. kaneel
200 ml crème anglaise
 
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Snij de kerststol in plakken halveer ze. Besmeer met roomboter en vet de ovenschaal in met de resterende boter. Meng de melk en de room in een pannetje op laag vuur. Laat het mengsel niet koken. Voeg de kristalsuiker, kaneel en een snufje zout toe. Haal de pan van het vuur. Breek de eieren boven de pan en meng met een garde goed door. Verdeel de rozijnen over de ovenschaal en leg vervolgens de plakken kersstol dakpansgewijs in de ovenschaal. Giet het beslag over het brood. Bak de brood- en boterpudding 35 minuten in de oven. Verwarm de crème anglaise in een pannetje. Serveer de brood- en boterpudding met de warme crème anglaise.  Bestrooi met de poedersuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten