Ingrediënten: voor 6 personen
1
liter vanille roomijs
500
ml aardbeienijs
500
ml chocolade-ijs
1
roomboter- of chocoladecake (500 gr)
1
pot bosvruchtenjam
4
eiwitten
100
gr suiker
Gehakte
nootjes
Bereiden:
Laat
al het ijs iets zachter worden. Bekleed de kom met vers-houdfolie. Snijd de
cake in de lengte in plakken van circa 1 cm dik en bekleed de kom ermee. Druk
stevig aan zodat er geen gaten ontstaan. Bestrijk de cakelaaf met een laafje
jam. Verdeel een laag vanille-ijs met daarop een rand aardbeienijs met in het
midden chocolade-ijs over de cake in de kom. Druk goed aan, strijk glad en dek
af met een laag cake zodat het ijs goed ingepakt is. Dek af met vers-houdfolie
en zet de kom minimaal 1 uur in de diepvries.
Klop
de eiwitten in een vetvrije kom stijf en voeg tijden het kloppen beetje bij
beetje de suiker toe. Neem de kom met het ijs uit de diepvries en verwijder de
folie. Keer de kom op een ovenvast bord en trek de rest van de folie eraf.
Verdeel het eiwitmengsel met een vork over de bol. Brand het eiwitschuim licht
goudbruin. Let goed op, dit gaat snel! Garneer met de nootjes. Serveer direct
en snijd er punten uit.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten