Bombe Alaska

Bombe Alask

Ingrediënten: voor 6 personen
1 liter vanille roomijs
500 ml aardbeienijs
500 ml chocolade-ijs
1 roomboter- of chocoladecake (500 gr)
1 pot bosvruchtenjam
4 eiwitten
100 gr suiker
Gehakte nootjes

Bereiden:
Laat al het ijs iets zachter worden. Bekleed de kom met vers-houdfolie. Snijd de cake in de lengte in plakken van circa 1 cm dik en bekleed de kom ermee. Druk stevig aan zodat er geen gaten ontstaan. Bestrijk de cakelaaf met een laafje jam. Verdeel een laag vanille-ijs met daarop een rand aardbeienijs met in het midden chocolade-ijs over de cake in de kom. Druk goed aan, strijk glad en dek af met een laag cake zodat het ijs goed ingepakt is. Dek af met vers-houdfolie en zet de kom minimaal 1 uur in de diepvries.
Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en voeg tijden het kloppen beetje bij beetje de suiker toe. Neem de kom met het ijs uit de diepvries en verwijder de folie. Keer de kom op een ovenvast bord en trek de rest van de folie eraf. Verdeel het eiwitmengsel met een vork over de bol. Brand het eiwitschuim licht goudbruin. Let goed op, dit gaat snel! Garneer met de nootjes. Serveer direct en snijd er punten uit.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten