Pavlova met stoofperen en witte chocolade


Pavlova met stoofperen en witte chocolade



Ingrediënten: voor 4 personen
1 pavlova
3 stoofperen
1 citroen
400 ml rode wijn
200 gr suiker
2 theel. kaneel
200 gr witte chocolade
 
Bereiden:
Schil de stoofperen, verwijder het klokhuis en snij in parten. Schil een reep van de citroenschil af. Pers de citroen uit. Leg de stoofperen in een pan met de rode wijn, 100 gr suiker, citroenschil en kaneel. Voeg net zoveel water toe totdat de stoofperen onder water staan en kok ze vervolgens 40 minuten. Haal de peren uit de pan en laat ze afkoelen. Ze de pan met het stoofperenvocht weer terug op het vuur. Voeg 100 gr suiker en het sap van de citroen toe en laat het stoofperenvocht nog 20 minuten inkoken. Snij de witte chocolade in brokken. Verdeel de stoofperen over de pavlova. Schep de stoofperensiroop over de stoofperen en garneer met de brokken witte chocolade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten