Stoofpeertjes


Stoofpeertjes




Ingrediënten: voor 4 personen
1 citroen
1 kg stoofperen, geschild
300 ml rode wijn
100 gr suiker
2 kruidnagels
2 kaneelstokjes, gebroken
1-1,4 eetl. aardappelzetmeel
 
Bereiden:
Schil de citroen dun en pers de vrucht uit. Zet de peren in een pan, voeg de wijn toe en vul aan met water tot de peren onder staan. Voeg de citroenschil, citroensap, suiker, kruidnagels en kaneelstokjes toe. Breng aan de kook en stoof circa 1,5 uur tot de peren zacht zijn. Neem de peren uit de pan. Verwijder de kruidnagels, kaneelstokjes en citroenschil. Leng het aardappelzetmeel aan met 3-4 eetl. water en bind het kookvocht hiermee. Schenk het kookvocht over de peren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten