Stoofpeertjes in bladerdeeg met pecannoten en chocolade

Stoofpeertjes in bladerdeeg met pecannoten en chocolade
Ingrediënten: voor 4 personen
500 ml rode wijn
1 kaneelstokje
2 kruidnagels
3 eetl. suiker
4 stoofperen, geschild
4 plakjes bladerdeeg
100 gr pure chocolade, in blokjes
30 gr pecannoten, fijngehakt

Bereiden:
Giet de wijn in een pan, voeg het kaneelstokje, kruidnagels, suiker en peren toe en stoof de peren in 45-60 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd reepjes van het bladerdeeg en bevestig een reep deeg boven aan de peer door het uiteinde om het steeltje te vouwen. Ga in een cirkel schuin naar beneden en eindig bij de onderkant van de peer. Bak de peren circa 10 minuten in de oven tot het deeg goudbruin en knapperig is. Smelt intussen de chocolade. Serveer de peertjes lauwwarm en besprenkel met gesmolten chocolade. Bestrooi met de pecannoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten