Ingrediënten: voor 4 personen
500
ml rode wijn
1
kaneelstokje
2
kruidnagels
3
eetl. suiker
4
stoofperen, geschild
4
plakjes bladerdeeg
100
gr pure chocolade, in blokjes
30
gr pecannoten, fijngehakt
Bereiden:
Giet
de wijn in een pan, voeg het kaneelstokje, kruidnagels, suiker en peren toe en
stoof de peren in 45-60 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd
reepjes van het bladerdeeg en bevestig een reep deeg boven aan de peer door het
uiteinde om het steeltje te vouwen. Ga in een cirkel schuin naar beneden en
eindig bij de onderkant van de peer. Bak de peren circa 10 minuten in de oven
tot het deeg goudbruin en knapperig is. Smelt intussen de chocolade. Serveer de
peertjes lauwwarm en besprenkel met gesmolten chocolade. Bestrooi met de
pecannoten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten