Ingrediënten: voor circa 30 stuks
600
gr suiker
2 zakjes
vanillesuiker
100 gr
boter
250 gr
slagroom
1 theel.
grof gemalen zout
200 gr
pure chocolade, in stukken
Bereiden:
Breng
alle ingrediënten in een pan met dikke bodem aan de kook en laat circa 20
minuten zachtjes koken. Laat een druppel van het mengsel in koud water vallen.
Als je deze druppel daarna tot een balletje kunt kneden, is de fudge goed. Kook
anders iets langer. Laat het mengsel een paar minuten afkoelen en roer of klop
door het net zo dik is als pindakaas. Verdeel het fudgemengsel over de bakvorm.
Laat verder afkoelen en circa 4 uur drogen tot de fudge stevig wordt. Smelt de
pure chocolade en bestrijk de blok fudge met de gesmolten chocolade. Laat dit weer
afkoelen. Snijd de fudge in blokjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten