Salty fudgeblokjes

Salty fudgeblokjes

Ingrediënten: voor circa 30 stuks
600 gr suiker                                                                             
2 zakjes vanillesuiker
100 gr boter
250 gr slagroom
1 theel. grof gemalen zout
200 gr pure chocolade, in stukken



Bereiden:
Breng alle ingrediënten in een pan met dikke bodem aan de kook en laat circa 20 minuten zachtjes koken. Laat een druppel van het mengsel in koud water vallen. Als je deze druppel daarna tot een balletje kunt kneden, is de fudge goed. Kook anders iets langer. Laat het mengsel een paar minuten afkoelen en roer of klop door het net zo dik is als pindakaas. Verdeel het fudgemengsel over de bakvorm. Laat verder afkoelen en circa 4 uur drogen tot de fudge stevig wordt. Smelt de pure chocolade en bestrijk de blok fudge met de gesmolten chocolade. Laat dit weer afkoelen. Snijd de fudge in blokjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten