Tarte Tatin met peer en gezouten karamel
Ingrediënten: voor 4
personen
100 gr bruine basterdsuiker
100 gr boter, in blokjes
1 theel. zeezout
1 theel. kaneelpoeder
3-4 peren, geschild en in karten
6 plakjes bladerdeeg
125 ml crème fraiche
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de suiker en boter
op een lage stand in een pan met dikke bodem tot een goudbruine karamelsaus en
voeg het zeezout en de kaneel toe. Neem de pan van de warmtebron zodra de
karamel begint te borrelen. Giet de karamel voorzichtig in de taartvorm en leg
de peren met de bolle kant naar beneden in de karamelsaus. Leg het bladerdeeg
over de peren en druk langs de zijkanten goed aan. Bak de taart in de oven in
circa 40 minuten goudbruin. neem de taart uit de oven en laat circa 10 minuten
afkoelen. Leg een bord op de taartvorm en keer de taart voorzichtig om. Serveer
met een schep crème fraiche.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten