Basisrecept karamelcake


Basisrecept karamelcake


Ingrediënten:
Bloem om te bestuiven
500 gr suiker
1 eetl. slagroom
100 gr zachte gezouten boter
300 ml bruin bier
3 eieren
1 theel. koekkruiden
500 gr zelfrijzend bakmeel
500 ml salted caramel

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bestuif 2 even grote springvormen met bloem. Meng de suiker, 150 ml water, slagroom en 2 eetl. boter in een pan. Laat de suiker oplossen zonder dat het mengsel kookt. Breng daarna aan de kook en kook in 5-10 minuten tot een goudbruine karamel. Voeg vervolgens de helft van het bier toe tot je een egale siroop krijgt. Laat de siroop afkoelen en klop met de mier de overige boter erdoor. Klop een voor een de eieren door het mengsel. Voeg het overige bier en de koekkruiden toe. Spatel vervolgens het bakmeel erdoor. Schep het beslag in de springvormen en bak circa 30 minuten in de oven. Neem de cakes uit de oven en laat goed afkoelen. Bestrijk een van de twee cakes met de salted caramel en plak de cakes op elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten