Blini’s met zalm en bietenroom


Blini’s met zalm en bietenroom



Ingrediënten: voor circa 25 stuks
200 gr bloem
2 eieren, gesplitst
250 ml melk
2 theel. bakpoeder
4 eetl. zonnebloemolie
1 citroen
125 ml zure room
100 gr gekookte bieten
Pakje verse dille
200 gr gerookte zalm
 
Bereiden:
Meng de bloem met de eidooiers, melk, bakpoeder en een snuf zout tot een glad beslag. Laat het beslag circa 30 minuten afgedekt rusten. Klop intussen de eiwitten stijf in een schone kom. Spatel het geklopte eiwit voorzichtig door het beslag. Verhit wat olie in een koekenpan en schep met een eetlepel kleine hoopjes beslag in de pan. Bak de blini’s tot het beslag op is. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in partjes. Meng in een keukenmachine de zure room met de bietjes, dille en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de blini’s met een schepje bietenroom, de gerookte zalm, wat extra dille en de partjes citroen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten