Trifle met stroopwafel en stoofpeer


Trifle met stroopwafel en stoofpeer


Ingrediƫnten: voor 4 personen
4 stroopwafels
1 vanillestokje
250 ml slagroom
2 eetl. suiker
250 gr mascarpone
4 stoofperen
½ theel. specerijenmix
 voor koek & speculaas
 
Bereiden:
Breek 1 stroopwafel in kwarten en houd apart. Verkruimel de andere 3 stroopwafels grof. Snijd het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open en schraap met de punt van het mes het merg uit de peul. Klop de slagroom met de suiker en het vanillemerg stijf. Voeg de mascarpone toe en klop snel tot een luchtige room. Laat de peren uitlekken, snijd in blokjes en meng met de speculaaskruiden. Maak nu laagjes van de trifle in de potjes. Steek in elk potje een apart gehouden kwart stroopwafel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten