Kalfspaseitje met cranberry

Kalfspaseitje met cranberry

Ingrediënten: voor 4 personen
50 gr boter
250 gr ongepaneerde kalfsschnitzels, in blokjes
1 theel. mosterd
4 pasteibakjes
2 sjalotjes, gesnipperd
30 gr bloem
350 ml runderfond
½ potje cranberrycompote
Paar takjes peterselie

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit 20 gr boter en bak hierin het vlees in 10 minuten lichtbruin. Schep af en toe om en voeg na 5 minuten de mosterd toe. Verwarm de pasteibakjes in de oven. Smelt de rest van de boter en fruit hierin de sjalotjes. Voeg de bloem toe, roer goed en verwarm 2 minuten. Giet al roerend de fond erbij en laat de saus in 2 minuten al roerend dikker en gaar worden. Schep de vleesblokjes erdoor en breng op smaak met peper en zout. Zet de pasteibakjes op borden, snijd eventueel de dekseltjes eruit en vul de bakjes met de ragout. Schep een lepeltje cranberrycompote of saus erop en garneer met wat peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten