Ingrediënten: voor 4 personen
50 gr
boter
250 gr
ongepaneerde kalfsschnitzels, in blokjes
1 theel.
mosterd
4
pasteibakjes
2
sjalotjes, gesnipperd
30 gr
bloem
350 ml
runderfond
½ potje
cranberrycompote
Paar takjes
peterselie
Bereiden:
Verwarm
de oven voor op 200 graden. Verhit 20 gr boter en bak hierin het vlees in 10
minuten lichtbruin. Schep af en toe om en voeg na 5 minuten de mosterd toe. Verwarm
de pasteibakjes in de oven. Smelt de rest van de boter en fruit hierin de
sjalotjes. Voeg de bloem toe, roer goed en verwarm 2 minuten. Giet al roerend
de fond erbij en laat de saus in 2 minuten al roerend dikker en gaar worden. Schep
de vleesblokjes erdoor en breng op smaak met peper en zout. Zet de pasteibakjes
op borden, snijd eventueel de dekseltjes eruit en vul de bakjes met de ragout. Schep
een lepeltje cranberrycompote of saus erop en garneer met wat peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten