Filobakjes met garnalen en limoen-avocadocrème


Filobakjes met garnalen en limoen-avocadocrème



Ingrediënten: voor 12 stuks
200 gr gepelde roze garnalen (diepvries)
1 theel. cajunkruiden
6 vellen filodeeg, ontdooid
2 eetl. boter, gesmolten
2 avocado’s, gehalveerd
125 ml  crème fraiche
Sap van 1 limoen
Handje verse koriander, fijngesneden
1 teentje knoflook
1 eetl. zonnebloemolie
 
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schep de garnalen in een kom en roer de cajunkruiden erdoor snijd de vellen filodeeg in vieren en bestrijk met boter. Druk steeds voorzichtig 2 filodeegvellen in muffinbakjes. Bak de bakjes in de oven in circa 15 minuten krokant. Laat afkoelen. Schep het vruchtvlees van de avocado’s en meng met de crème fraiche, limoensap, koriander en knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en vak hierin de garnalen circa 5 minuten op hoge stand. Schep de avocadocrème in de bakjes, leg de garnalen erop en bestrooi met nog wat koriander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten