Pompoensoufflé

Pompoensoufflé

Ingrediënten: 8 stuks
2 eetl. olie
1 gesnipperde ui
2 teentjes knoflook, fijngehakt
600 gr pompoen, geschild en
in een kleine blokjes
200 ml groentebouillon
Nootmuskaat
3 eieren, gesplitst
50 gr geraspte oude kaas


Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 4 minuten. Voeg de knoflook en pompoen toe en fruit 1 minuut mee. Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat circa 20 minuten zachtjes koken. Giet de pompoen af door een zeef en schep in een kom. Pureer de pompoen en laat afkoelen. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Klop de eidooiers los en schep ze samen met de kaas door de pompoenpuree. Klop de eiwitten stijf met een snuf zout en spatel rustig door de pompen. Zet de potjes op een bakplaat of in een of in een ovenschaal. Verdeel het pompoenschuim over de potjes en bak de soufflés in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar. Serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten