Ingrediënten: 8 stuks
2 eetl.
olie
1
gesnipperde ui
2 teentjes
knoflook, fijngehakt
600 gr
pompoen, geschild en
in een
kleine blokjes
200 ml
groentebouillon
Nootmuskaat
3 eieren,
gesplitst
50 gr
geraspte oude kaas
Bereiden:
Verwarm
de oven voor op 200 graden. Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 4
minuten. Voeg de knoflook en pompoen toe en fruit 1 minuut mee. Giet de
bouillon erbij, breng aan de kook en laat circa 20 minuten zachtjes koken. Giet
de pompoen af door een zeef en schep in een kom. Pureer de pompoen en laat
afkoelen. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Klop de eidooiers los
en schep ze samen met de kaas door de pompoenpuree. Klop de eiwitten stijf met
een snuf zout en spatel rustig door de pompen. Zet de potjes op een bakplaat of
in een of in een ovenschaal. Verdeel het pompoenschuim over de potjes en bak de
soufflés in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar. Serveer direct.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten