Kersentaartjes met bitterkoekjes


Kersentaartjes met bitterkoekjes


Ingrediënten: voor 6 stuks
10 blaadjes gelatine
400 gr kersen
100 ml druivensap
500 gr vanillekwark
100 gr witte basterdsuiker
250 ml slagroom, stijfgeklopt
175 gr verkruimelde bitterkoekjes
75 gr boter
6 takjes rode bessen voor garnering



Bereiden:
Week de gelatine in koud water. Verwijder de pitten uit 200 gr kersen en houd de andere kersen apart. Pureer de ontpitte kersen grof. Verwarm het druivensap zonder te koken. Knijp de gelatine uit en los deze op in het warme druivensap. Laat iets afkoelen. Meng de vanillekwark met de gepureerde kersen, het gelatinemengsel en de basterdsuiker. Spatel de slagroom er luchtig door. Meng de bitterkoekjes met de boter. Zet de kookringen op 6 borden. Verdeel het koekjesmengsel in de kookringen en druk het aan met de bolle kant van een vochtige lepel. Schep het kwarkmengsel erop en strijk de bovenkant glad. Laat de taartjes minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Verwijder de kookringen en zet de kersen op de taartjes. Leg bij elk taartje wat rode bessen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten