Ingrediënten: voor 6 stuks
10 blaadjes gelatine 400 gr kersen
100 ml druivensap
500 gr vanillekwark
100 gr witte basterdsuiker
250 ml slagroom, stijfgeklopt
175 gr verkruimelde bitterkoekjes
75 gr boter
6 takjes rode bessen voor garnering
Bereiden:
Week de gelatine in koud water. Verwijder de pitten uit 200 gr
kersen en houd de andere kersen apart. Pureer de ontpitte kersen grof. Verwarm
het druivensap zonder te koken. Knijp de gelatine uit en los deze op in het
warme druivensap. Laat iets afkoelen. Meng de vanillekwark met de gepureerde
kersen, het gelatinemengsel en de basterdsuiker. Spatel de slagroom er luchtig
door. Meng de bitterkoekjes met de boter. Zet de kookringen op 6 borden.
Verdeel het koekjesmengsel in de kookringen en druk het aan met de bolle kant
van een vochtige lepel. Schep het kwarkmengsel erop en strijk de bovenkant
glad. Laat de taartjes minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Verwijder de
kookringen en zet de kersen op de taartjes. Leg bij elk taartje wat rode
bessen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten