Mangotaart met kokos en limoen

Mangotaart met kokos en limoen

Ingrediënten: 6 personen
Bloem om te stuiven
150 gr biscuit koekjes
250 ml kokosmelk
75 gr suiker
1 theel. vanille extract
2 eidooiers
1 eetl. bloem
150 gr witte chocolade
2 mango’s in plakjes
1 limoen in dunne plakjes
50 gr geraspte kokos
Mespuntje nootmuskaat



Bereiden:
Bestuif de taartvorm met wat bloem. Meng het koekkruim met de gesmolten boter en nootmuskaat. Druk het mengsel met de bolle kant van een vochtige lepel in de vorm. Zet de vorm met bodem circa 1 uur in de koelkast. Maak intussen de vulling. Breng de kokosmelk met de helft van de suiker en de vanille aan de kook. Klop de eidooiers met de rest van de suiker en de bloem tot een glad mengsel. Giet al roerende 1/3 van het kokosmelkmengsel erbij. Blijf goed roeren. Voeg dit eimengsel bij de rest van de kokosmelk in de pan en laat dit tijdens voortdurend roeren 2-3 min zachtjes doorkoken. Giet deze vulling in een lage schaal. Dek af met vers-houdfolie en laat afkoelen. Smelt de chocolade en bestrijk de koekbodem met de gesmolten chocolade en laat afkoelen. Verdeel, als de chocolade stevig is, de kokosvulling erover leg de mango- en limoenplakjes erop. Bestrooi met de geraspte kokos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten