Ingrediënten: 6 personen
Bloem om
te stuiven
150 gr
biscuit koekjes
250 ml
kokosmelk
75 gr
suiker
1 theel.
vanille extract
2
eidooiers
1 eetl.
bloem
150 gr
witte chocolade
2 mango’s
in plakjes
1 limoen
in dunne plakjes
50 gr
geraspte kokos
Mespuntje
nootmuskaat
Bereiden:
Bestuif
de taartvorm met wat bloem. Meng het koekkruim met de gesmolten boter en
nootmuskaat. Druk het mengsel met de bolle kant van een vochtige lepel in de
vorm. Zet de vorm met bodem circa 1 uur in de koelkast. Maak intussen de
vulling. Breng de kokosmelk met de helft van de suiker en de vanille aan de
kook. Klop de eidooiers met de rest van de suiker en de bloem tot een glad
mengsel. Giet al roerende 1/3 van het kokosmelkmengsel erbij. Blijf goed
roeren. Voeg dit eimengsel bij de rest van de kokosmelk in de pan en laat dit
tijdens voortdurend roeren 2-3 min zachtjes doorkoken. Giet deze vulling in een
lage schaal. Dek af met vers-houdfolie en laat afkoelen. Smelt de chocolade en
bestrijk de koekbodem met de gesmolten chocolade en laat afkoelen. Verdeel, als
de chocolade stevig is, de kokosvulling erover leg de mango- en limoenplakjes
erop. Bestrooi met de geraspte kokos.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten