Hazelnoten-panna cotta met sinaasappel en karamelsaus

Hazelnoten-panna cotta met sinaasappel en karamelsaus




Ingrediƫnten: voor 4 personen
50 gr blanke hazelnoten
4 blaadjes gelatine
100 ml melk
50 gr poedersuiker
350 ml slagroom
50 gr lichtbruine basterdsuiker
1 theel. boter
2 handsinaasappels
 



Bereiden:
Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge hete pan en maal ze fijn. Week de blaadjes gelatine in koud water tot ze helemaal zacht zijn. Verwarm de melk met de poedersuiker en gemalen hazelnoten in een pannetje tot net onder het kookpunt. Neem de pan van de warmtebron, knijp de gelatine uit en roer door de warme melk. Klop de slagroom lobbig en schep luchtig door het melkmengsel. Verdeel het mengsel over 4 vormpjes en laat in 1 a 1,5 uur opstijven in de koelkast. Maak intussen de karamelsaus. Smelt de basterdsuiker met 50 ml water, de boter en een mespuntje zout in een pannetje. Kook in tot een mooie, goudbruine karamel. Neem van het vuur en laat afkoelen. Schil de sinaasappels en snijd met een scherp mesje partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Stort de puddinkjes op bordjes. Schep de sinaasappelpartjes door de karamelsaus en schep bij de puddinkjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten