Ingrediƫnten: voor 4 personen
50 gr
blanke hazelnoten
4
blaadjes gelatine
100 ml
melk
50 gr
poedersuiker
350 ml
slagroom
50 gr
lichtbruine basterdsuiker
1 theel.
boter
2
handsinaasappels
Bereiden:
Rooster
de hazelnoten goudbruin in een droge hete pan en maal ze fijn. Week de blaadjes
gelatine in koud water tot ze helemaal zacht zijn. Verwarm de melk met de
poedersuiker en gemalen hazelnoten in een pannetje tot net onder het kookpunt.
Neem de pan van de warmtebron, knijp de gelatine uit en roer door de warme
melk. Klop de slagroom lobbig en schep luchtig door het melkmengsel. Verdeel
het mengsel over 4 vormpjes en laat in 1 a 1,5 uur opstijven in de koelkast.
Maak intussen de karamelsaus. Smelt de basterdsuiker met 50 ml water, de boter
en een mespuntje zout in een pannetje. Kook in tot een mooie, goudbruine
karamel. Neem van het vuur en laat afkoelen. Schil de sinaasappels en snijd met
een scherp mesje partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Stort de
puddinkjes op bordjes. Schep de sinaasappelpartjes door de karamelsaus en schep
bij de puddinkjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten