Haagse blufkoekjes

Haagse blufkoekjes


Ingrediƫnten: voor 8 stuks
2 eiwitten
4 eetl. bessensap
1-2 theel. bietensap
150 gr witte basterdsuiker
150 gr rode bessen of bosvruchten
100 gr geleisuiker






Bereiden:
Verwarm de oven voor op 140 graden. Klop de eiwitten met het bessensap, bietensap en een mespunt zout schuimig in een vetvrije kom. Klop met de mixer lepel voor lepel de suiker erdoor en klop nog circa 5minuten tot het eiwit helemaal stijf en glanzend is. Schep het mengsel in een spuitzak en spuit 16 roosjes of ronde koekjes op het bakpapier. Bak de meringues 30 a 40 minuten in de oven. Prak in de tussentijd de bessen of bosvruchten grof en breng deze aan de kook met de geleisuiker. Laat 3-4 minuten koken zonder te roeren. Schep in een schaaltje en laat de gelei goed afkoelen en opstijven. Bestrijk de helft van de meringues met de bessengelei en plak de andere meringues erop.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten