Ingrediƫnten: voor 8 stuks
2
eiwitten
4 eetl.
bessensap
1-2
theel. bietensap
150 gr
witte basterdsuiker
150 gr
rode bessen of bosvruchten
100 gr
geleisuiker
Bereiden:
Verwarm
de oven voor op 140 graden. Klop de eiwitten met het bessensap, bietensap en
een mespunt zout schuimig in een vetvrije kom. Klop met de mixer lepel voor
lepel de suiker erdoor en klop nog circa 5minuten tot het eiwit helemaal stijf
en glanzend is. Schep het mengsel in een spuitzak en spuit 16 roosjes of ronde
koekjes op het bakpapier. Bak de meringues 30 a 40 minuten in de oven. Prak in
de tussentijd de bessen of bosvruchten grof en breng deze aan de kook met de
geleisuiker. Laat 3-4 minuten koken zonder te roeren. Schep in een schaaltje en
laat de gelei goed afkoelen en opstijven. Bestrijk de helft van de meringues
met de bessengelei en plak de andere meringues erop.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten