Ingrediƫnten: voor 12 stuks
200 gr eiwitten
375 gr
suiker
125 gr
gemalen blanke amandelen
40 gr
bloem
150 gr
amandelschaafsel
300 gr
pure chocolade
Merg van
een vanillestokje
150 ml
slagroom
300 gr
witte chocolade
Bereiden:
Verwarm
het vanillemerg met de slagroom tegen de kook aan. Smelt de witte chocolade
erin. Laat de vulling afkoelen en opstijven in de koelkast. Verwarm de oven
voor op 170 graden. Klop de eiwitten luchtig in een vetvrije kom. Voeg 225 gr
suiker toe en klop het eiwit stijf. Spatel de rest van de suiker, de gemalen
amandelen en de bloem erdoor. Schep dit beslag in een spuitzak. Spuit op de
bakplaat circa 24 strookjes beslag van 8-10 cm lang. Bestroom met het
amandelschaafsel en bak 18-20 minuten in het midden van de oven. Neem het
bakpapier met de koekjes van de bakplaat en laat afkoelen. Schep de vulling in
een spuitzak. Spuit een streepvulling op de helft van de koekjes en leg steeds
een tweede koekje erop. Smelt de pure chocolade. Dip de uiteinden van de
koekjes in de chocolade en laat uitharden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten