Bokkenpootjes

Bokkenpootjes

Ingrediƫnten: voor 12 stuks
200 gr eiwitten
375 gr suiker
125 gr gemalen blanke amandelen
40 gr bloem
150 gr amandelschaafsel
300 gr pure chocolade
Merg van een vanillestokje
150 ml slagroom
300 gr witte chocolade

Bereiden:
Verwarm het vanillemerg met de slagroom tegen de kook aan. Smelt de witte chocolade erin. Laat de vulling afkoelen en opstijven in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 graden. Klop de eiwitten luchtig in een vetvrije kom. Voeg 225 gr suiker toe en klop het eiwit stijf. Spatel de rest van de suiker, de gemalen amandelen en de bloem erdoor. Schep dit beslag in een spuitzak. Spuit op de bakplaat circa 24 strookjes beslag van 8-10 cm lang. Bestroom met het amandelschaafsel en bak 18-20 minuten in het midden van de oven. Neem het bakpapier met de koekjes van de bakplaat en laat afkoelen. Schep de vulling in een spuitzak. Spuit een streepvulling op de helft van de koekjes en leg steeds een tweede koekje erop. Smelt de pure chocolade. Dip de uiteinden van de koekjes in de chocolade en laat uitharden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten