Mediterraan pompoentijmbrood

Mediterraan pompoentijmbrood


Ingrediƫnten:
500 gr hokkaidopompoen
400 gr bloem
1 zakje gedroogde gist
2 eetl. olijfolie
4 takjes tijm, alleen de blaadjes
 
 
 




Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de pompoen schoon. Halveer de pompoen en schep met een lepel de draden en pitten eruit. Snijd het pompoenvlees (met schil) in blokjes van 2 cm. Spreid ze uit op de bakplaat en dek af met de aluminimumfolie. Pof de pompoen in de voorverwarmde oven in 25 minuten gaar. Neem de pompoen uit de oven en pureer met de staafmixer tot een fijne puree. Meng er 5 gr zout dor en laat de puree afkoelen. Kneed met de mixer van de pompoenpuree, bloem, fist, olijfolie en 50 ml handwarm water een soepel deeg. Voeg extra bloem toe als het deeg nog plakt. Kneed de tijm door het deeg. Laat het deeg onder een schone theedoek op kamertemperatuur 1 uur rijzen. Druk het deeg plat, vorm tot een ovaal brood en leg op de bakplaat. Laat het deeg nogmaals 30 minuten afgedekt rijzen. Verwarm de oven weer voor op 200 graden. Bak het brood in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Het brood is gaar wanneer het hol klinkt als je er op de onderzijde op klopt. Laat het brood op een rooster afkoelen en snijd dan pas in plakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten