Rozemarijnbrood met noten en pitten


Rozemarijnbrood met noten en pitten



 IngrediĆ«nten:
250 gr tarwemeel volkoren
1 zakje baksoda
1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt
240 ml karnemelk
1 theel. zout
2 eetl. culinaire pittenmix
2 eetl. hazelnoten, grofgehakt
 
 
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom het meel, de baksoda, rozemarijn en 1 theel. zout met een houten lepel. Voeg de karnemelk toe en roer met de lepel tot een samenhangend deeg. Kneed de helft van de pittenmix en de hazelnoten door de deeg. Vorm van de deeg een plat rond brood van circa 4 cm dikte. Leg het brood op de bakplaat en snijd het met een scherp mes kruislings in. Bestrooi het brood in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat het brood op het rooster afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten