Panna cotta met frambozen crumble, witte chocolade en munt


Panna cotta met frambozen crumble, witte chocolade en munt


Ingrediƫnten: voor 4 personen
4 blaadjes gelatine
100 ml dessertwijn of zoete wijn
½ vanillestokje, opengesneden
50 gr suiker
125 gr diepvriesframbozen
250 ml slagroom
100 gr witte chocolade
Muntblaadjes voor te garneren
 
Bereiden:
Week de gelatine in koud water. Verwarm de wijn met het vanillemerg, -stokje en de suiker tegen de kook aan. Knijp de gelatine goed uit. Neem de wijn van het vuur, verwijder het vanillestokje en los de gelatine op in de warme wijn. Strooi de frambozen op een bord en zet terug in de diepvries. Laat het wijn-gelatinemengsel circa 20 minuten afkoelen in de koelkast. Klop de slagroom bijna stijf en spatel door het lobbige gelatinemengsel. Schep het roommengsel in de vorm en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Schaaf de witte chocolade in krullen. Keer de panna cotta op een plank en snijd in vierkanten. Verkruimel de frambozen in kleine parels en verdeel dit over de panna cotta. Bestrooi met de witte chocolade en munt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten